GOLD İyileştirici Öyküler

64 ZİYARETÇİ
  • 64 ZİYARETÇİ
  • : Öykü ve Sesli kitaplar
  • :
  • : 0 531 301 14 31
  • : 0 531 301 14 31
  • : 0 531 301 14 31
  • : 0 531 301 14 31
  • : https://storiesforhealing.org
  • : [email protected]
  • :
  • Üye Olunan Kurum ve Kuruluşlar
  • : Anafor Müşterisi Anafor Müşterisi
AÇILIŞ - KAPANIŞ 09:00 - 18:00
SERVİS SAATLERİ 09:00 - 18:00
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE
QR KODU

FİRMA HAKKINDA

İyileştirici Öyküler

Hikayemiz

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de çok büyük bir deprem gerçekleşti. Bu deprem 12 ili etkiledi. 50.000’den fazla kişi vefat etti. Yaralanan, evi yıkılan, engelli kalan birçok kişi oldu. Bu afetten bir milyon çocuk direkt bir şekilde etkilendi. Deprem sonrasında depremin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için tüm halk seferber oldu. Depremin yaraları en kısa sürede sarılmaya çalışıldı. Çok fazla yol da katedildi. Şüphesiz bu yaraların tamamen sarılması uzun yılları alacak.
Mehmet Teber, Türkiye’de oldukça tanınan bir çocuk ruh sağlığı uzmanı. Kendisinin ilgi alanlarından biri de terapötik, yani iyileştirici öyküler. Çocuklarla yaptığı çalışmalarda terapötik öyküleri sıklıkla kullanan Teber aynı zamanda bu alanda eğitimler de veriyor. Teber, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde sosyal medya hesaplarından çocuklar için iyileştirici öyküler paylaşmaya başladı. Yazığı ve paylaştığı 10 öykü kısa sürede yüz binlerce çocuğa ulaştı. Seslendirildi, çizgi filmleri yapıldı ve resmî kurumlarca eğitim programlarının içine alındı. Deprem yaşandığı andan itibaren yeniden hareket geçen Teber, deprem ve etkilerine yönelik zaman içinde 10 iyileştirici öykü yayınladı. Korkan, evi yıkılan, yaralanan, göç eden, okulu değişen, enkaz altında çıkarılan, depremde yakınını kaybeden çocuklar için. Bu öyküler milyonlarca kişiye ulaştı. İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Arapça, Azerice gibi 10 dile çevrildi gönüllüler tarafından. Derslere, projelere, eğitimlere ve çeşitli bilimsel araştırmalara konu oldu. Hikayeleri gören Aisha Selime Kundakçı onları gönüllü olarak görsel bir çalışma ile canlandırmaya karar verdi. Hikayelere özel yaşam alanı ve kuş tasarımları düşünüldü. Sonra bunlar 3D olarak modellendi. Bu hikayelere özgü Kelt kültürüne ait müzikler seçildi. Sonrasında işin canlandırılması ve seslendirilmesi kaldı. Seslendirme aşamasında Merve Gülcemal devreye girdi ve gönüllü bir şekilde tüm öyküleri seslendirdi. 9 aylık çalışma sonunda öyküler canlanmış oldu. Tüm dünyada peşi sıra gelen sel, yangın, deprem, savaş ve yıkımlar nedeni ile bu öyküleri tüm dünyanın faydasına sunma fikri gündeme geldi. Öyküler olası tüm afet ve felaketler için yenilendi. Böylece Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan İyileştirici Öyküler sitesi depremin yıl dönümü olan 6 Şubat 2024 yılında yayına başladı. Milyonlarca çocuğa şifa olması temennisi ile…

Ekibimiz

Hikaye

Mehmet Teber

Kocaeli’de dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Klinik Psikoloji alanında yaptı.  Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışmaktadır. Türkiye’nin önde gelen çocuk ruh sağlığı uzmanlarındandır. Özel olarak oyun terapisi ve öykülerle terapi ilgi alanıdır. Oyunu ve öyküleri çocuklarla yaptığı terapide sıklıkla kullanmaktadır. Aynı zamanda bu alanda uzmanlara yönelik eğitimler de vermektedir. Yayınlanmış birçok kitabı bulunmaktadır. Türkiye, İstanbul’da ikamet etmektedir.

Animasyon

Aisha Selime Kundakçı

1991 İstanbul doğumlu Türk-Kafkas kökenli bir dijital tasarımcı ve animasyon yönetmenidir. 2013 yılında ürettiği 2D mini animasyon serilerinden sonra 2018 yılında ilk 2D animasyon kısa filmi olan ve Muhammed Ali’yi konu edinen “Who Won?” ;  uluslararası festivallerde pek çok ödül almış, Muhammed Ali’nin Kentucky’de kurduğu kültür merkezinde şampiyonu anma haftasında 7/24 gösterimde kalmıştır. Bu filmden sonra 3D alanında eğitimler almış ve 2022 yılında ilk 3D animasyon filmi olan “Come” filmini çıkarmıştır. 2023 yılında Filistin’e yönelik yapay zeka tasarım ve animasyonları üretmiştir.”Metaforik Öyküler” serisi ; aynı yıl Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonucu gönüllü olarak ürettiği ilk 3D animasyon serisidir.

Seslendirme

Merve Gülcemal

1987 yılında Bursa’da dünyaya gelen yazar İlahiyat mezunu olup, Kur’an kurslarında eğitim görmüş ve hafızlık yapmıştır. Okul öncesi çocuklarıyla yaptığı çalışmalar esnasında; çocukların hikâyelere olan ilgisine hayran kalan Merve Gülcemal, çocukların gönlüne hitap edebilecek “dini değerler” içeren eserlerin noksanlığını fark etmiş ve bu yönde eserler kaleme almayı hedeflemiştir. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik 50 kitap kaleme almıştır, hâlen de yazmaya devam etmektedir. Aynı zamanda hikâye anlatıcısı da olan yazar, sosyal medya vasıtasıyla yüzbinlerce kişiye ulaşabilmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.

VİDEOLAR

ADRES VE HARİTA BİLGİSİ

ETİKETLER

, , , , ,

KAMPANYALAR / İLANLAR

Hiç ilan eklenmemiş.

ÜRÜNLERİMİZ / HİZMETLERİMİZ

Hiç ürün eklenmemiş.

FİRMA HABERLERİ

Hiç haber eklenmemiş.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
FİRMAYA E-POSTA GÖNDER
6+2 = ?